About MOTION CULTURE

με δυο λογια

ΕΜΕΙς

H “Πολιτισμός εν Κινήσει”, είναι μία Κοιν.Σ.Επ Κοινωνικής και Συλλογικής Ωφέλειας, με όραμα τη διάδοση και προώθηση του Ελληνικού Πολιτισμού, σε σύμπνοια με την παγκόσμια τέχνη και ιστορία, 

Μέσα από συλλογικές και ισότιμες διαδικασίες παραγωγής κινηματογραφικών και πολιτιστικών έργων, επικοινωνούμε υπεύθυνα τις συναρπαστικές κατευθύνσεις του πολιτισμού μας!

Η ΟΜΆΔΑ της

πολιτισμός εν κινήσει

πολιτισμος εν κινησει

δραστηριοτητες

Οι πολιτιστικές δραστηριότητες βιώσιμης ανάπτυξης, στο πλαίσιο κοινωνικής και συλλογικής ωφέλειας, για τη διατήρηση και ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού, σε συνάφεια με τον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο.

σκοπος
Συνολικός σκοπός της Κοινωνικής Συνεταιριστικής..
καταστατικο
καταστατικο κοινωνικης συνεταιριστικης επιχειρησης.
βιβλιο μελων
βιβλιο μελων της πολιτισμος εν κινησεις κοιν.σ.επ.
διοικουσα επ.
πρακτικα διοικουσας επιτροπης (χρονολογικα)
συνελευσεις
πρακτικά γενικών συνελευσεων (χρονολογικα).

Ποιοι είμαστε

Στην Πολιτισμός εν Κινήσει, ενώνουμε και μοιραζόμαστε τις γνώσεις των μελών μας, με αξιοπιστία, αγάπη και σεβασμό, για την ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά! 
Καταγράφουμε και προωθούμε τον πολιτισμό μας, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας μέσα από την παραγωγή πολιτιστικών έργων, αξιοποιώντας τις εξειδικευμένες γνώσεις των μελών μας. 

Οι πυλώνες για τη βιώσιμη ανάπτυξη μας, είναι πολιτιστικά έργα ανθρωποκεντρικού περιεχομένου, και αφορούν την παραγωγή ντοκιμαντέρ αφιερωμένα στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία, με πρωταγωνιστή τον καθημερινό άνθρωπο, δρώμενα με αξιόπιστη έρευνα, εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την παγκόσμια τέχνη, αλλά και κινούμενα σχέδια που προάγουν την ιστορία και την εναρμόνιση του ανθρώπου με το περιβάλλον, αξιοποιώντας την τεχνική του παραδοσιακού κινουμένου σχεδίου που φθίνει.

Στον αδελφικό μας ιστότοπο, το πολιτιστικό περιοδικό “cgmakes”, παρέχουμε πρόσβαση σε αναλύσεις έργων τέχνης, εκλαϊκευμένη συγκριτική έρευνα και άρθρα για τον λαϊκό πολιτισμό, που έχουν την εγκυρότητα ώστε να ωφελήσουν με ποιότητα τον σύγχρονο άνθρωπο της κριτικής σκέψης, και να τον παροτρύνουν για ενεργή συμμετοχή και αμφίδρομη επικοινωνία.

Πιστεύουμε στη συμφιλίωση ντόπιου και παγκόσμιου, στην κοινωνία που τα μέλη της μοιράζονται ένα ενιαίο παγκόσμιο πολιτισμό, ο οποίος ενδυναμώνεται μέσα από την τοπικότητα, και βασίζεται στις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο μας. 
Η πεποίθηση μας για μία κοινωνία που διοχετεύει ποιοτικές πληροφορίες, γίνεται ανάγκη εν μέσω ψηφιακού μετασχηματισμού, για να εμπνεύσει, να πληροφορήσει και να δώσει νέες προοπτικές για ανοιχτές συζητήσεις, που ενδυναμώνουν την κοινωνία πολιτών και ωφελούν το σύνολο.

αρης καπλανιδης

Άρης Καπλανίδης, σκηνοθέτης, animator

Ο Άρης Καπλανίδης είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και animator.
Σπούδασε ζωγραφική και κινούμενο σχέδιο στο Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών, του Σπύρου Ορνεράκη.
Με την μικρού μήκους ταινία του “Τσόντα”, κέρδισε υποτροφία σκηνοθεσίας στη Σχολή Σταυράκου, ενώ με την πτυχιακή του ταινία “Πισωγυρίσματα”, διαγωνίστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Το 2017 έλαβε το 1ο Βραβείο Pitching, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, για την ταινία κινουμένων σχεδίων “Από το Μπαλκόνι”, που ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση του Ε.Κ.Κ, και έκανε πρεμιέρα στο Sarajevo Film Festival.
Ο Άρης Καπλανίδης για την ταινία του “Από το Μπαλκόνι” κέρδισε 23 διεθνή βραβεία μαζί με τον Ηλία Ρουμελιώτη, ανάμεσα τους το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων (2022), την Αργυρή Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας, το 1ο βραβείο Orpheus Καλύτερου Animation στο Los Angeles Greek Film Festival και 6 ακόμη βραβεία στο Φεστιβάλ Δράμας, όπως τo Βραβείο Κοινού και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Το 2021 δημιούργησε μαζί με τον Ηλία Ρουμελιώτη το διαφημιστικό spot του Ε.Κ.Κ., και την μικρού μήκους animaton “Η Ηρώ και η Κλιματική Αλλαγή” της ActionAid σε συνεργασία με τον Δήμο Φυλής.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου Ανεξάρτητων Κινηματογραφιστών “Chainfree” και μέλος της Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων ASIFA.
Έχει σκηνοθετήσει 12 μικρού μήκους ταινίες, την μεγάλου μήκους ταινία “Η Ζωή Ενταύθα”, 23 μουσικά βίντεο, διαφημιστικά σποτ, ενώ ως μοντέρ και διαλογογράφος, έχει συνεργαστεί με τα περισσότερα δημοφιλή τηλεοπτικά κανάλια.

Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως σεναριογράφος, σκηνοθέτης και animator στην μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων “Γυναίκες του ’22” με συγχρηματοδότηση της ΕΡΤ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Υπουργείου Πολιτισμού Κύπρου. Επίσης εργάζεται ως εικονογράφος σε ιστορικό βιβλίο για λογαριασμό του Υπουργείου Πολιτισμού.

κωνσταντινα γεωργαντα

Κωνσταντίνα Γεωργαντά, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ.

Η Κωνσταντίνα Γεωργαντά είναι σκηνοθέτης, ερευνήτρια, μουσικός και ηθοποιός.
Πτυχιούχος μέσω Υπουργείου Πολιτισμού της Ανώτερης Δραματικής Σχολής Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη, και κατεύθυνση την υποκριτική στο σύγχρονο θέατρο, σεμιναριακές σπουδές Αρχαίου Δράματος στο Εθνικό Θέατρο και το Κέντρο Αρχαίου Δράματος Δεσμοί. Σπούδασε κλασική κιθάρα, και είναι αυτοδίδακτη μουσικός στη φυσαρμόνικα, τη φλογέρα και το ηπειρώτικο ντέφι.
Έχει ολοκληρώσει τα εκπαιδευτικά πρόγραμμα, “What is news” του Michigan State University, “Human rights for open societies” του Utrecht University και Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, όπως τα: “Λαογραφία, Πολιτισμός & Επικοινωνία”, “Μνήμη & Προφορική Ιστορία” (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), “Η Bιογραφική Αφηγηματική Προσέγγιση στην Ποιοτική Έρευνα: Παραγωγή και Ανάλυση Βιογραφικών Αφηγήσεων” (Ερευνητικό Εργαστήριο Ε.Α.Π).

Έχει εργαστεί ως ραδιοφωνικό παραγωγός με θεματική τη στιχουργική ανάλυση λαϊκών και παραδοσιακών μουσικών έργων, και έχει δημοσιεύσει άρθρα για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά και την πολιτιστική ιδιοκτησία στο περιοδικό πολιτισμού “cgmakes” (Cultural Generation Makes), της Πολιτισμός εν Κινήσει.
Έρευνες της για τη ζωγραφική, την ποίηση, την μουσική και τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχουν παρουσιαστεί στο κοινό μέσω λαϊκών δρώμενων δικής της σκηνοθεσίας, όπως τα “Μάνος Λοΐζος: Όταν τα τραγούδια μιλάνε” με πρεμιέρα στα Τροφώνια, το  “Μικρασιατική Κληρονομιά: Η Μουσική του Γιάννη Παπαϊωάννου” και το “Ο Καββαδίας Ταξιδεύει” στο Φεστιβάλ Δελφών.

Το 2017 έλαβε το πρώτο βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών για το έργο της “Μετά την Καταστροφή”, και θέμα την εγκατάσταση των Μικρασιατών το 1922 και από το 2018 είναι μέλος της Ένωσης, ενώ έχει επιτελέσει και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Το 2023 έγινε επίσημο μέλος της διεθνούς φωτογραφικής πλατφόρμας Moments Collective.
Έχει σκηνοθετήσει 4 μικρού μήκους κινηματογραφικά ντοκιμαντέρ και 5 δημοσιογραφικά, 4 δρώμενα, και έχει κάνει παραγωγή σε 6 μουσικά βίντεο.
Ως εθελόντρια έχει συνεργαστεί με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου στην Ομάδα Film Factory, είναι μέλος της “Greenpeace Greece” και μέλος του κινήματος “Black Lives Matter Global Network”.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί την έρευνα για το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ της “Ψίθυροι από Μέσα” με θέμα την περίοδο 1945 – 1994 στην Αλβανία. Επίσης είναι υπεύθυνη οργάνωσης και υλοποίησης του Αρχείου Οπτικοακουστικής Ιστορίας της Πολιτισμός εν Κινήσει Κοιν.Σ.Επ.

ηλιας ρουμελιωτης

Ηλίας Ρουμελιώτης

Ο Ηλίας Ρομελιώτης είναι σεναριογράφος, σκηνοθέτης, ηθοποιός κα animator.
Το 2017, έγραψε το σενάριο της ταινίας “Από το Μπαλκόνι”, η οποία κέρδισε το 1ο βραβείο Piching στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Sarajevo Film Festival, και στη συνέχεια έλαβε άλλα 23 βραβεία, ανάμεσα τους το βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων, το 1ο βραβείο σεναρίου στο Festival SocialMed Valencia στην Ισπανία, αλλά και το 1ο βραβείο σεναρίου στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Έχει γράψει το σενάριο της μεγάλου μήκους ταινίας “Η Ζωή Ενταύθα” (2013), στίχους και μουσικά σενάρια για 6 Album, του μουσικού σχήματος “ΤΡΙ.Π.Α”.

Από το 2013, είναι μέλος της δισκογραφικής εταιρείας Imiz Biz Entertainment, και από 2021 μέλος της Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων ASIFA.
Το 2021 δημιούργησε μαζί με τον Άρη Καπλανίδη το διαφημιστικό spot του Ε.Κ.Κ., και τη μικρού μήκους animaton “Η Ηρώ και η Κλιματική Αλλαγή” της ActionAid, σε συνεργασία με τον Δήμο Φυλής.

Τα τελευταία 7 χρόνια έχει γράψει σενάρια για μικρού μήκους ταινίες, concept για μουσικά βίντεο, κωμικά σκετς, comic strips και mini-stand up μονολόγους.

Αυτή τη στιγμή ως σεναριογράφος, σκηνοθέτης και animator στην μεγάλου μήκους ταινία animation “Γυναίκες του ’22” η οποία έχει συγχρηματοδοτηθεί από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την ΕΡΤ και το Υπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου, αλλά και ως εικονογράφος σε ιστορικό βιβλίο για λογαριασμό του Υπουργείου Πολιτισμού.